Mercedes-Benz voegt nieuwe opties toe aan het assortiment van de V-Klasse, waarmee de ‘personenbus’ luxer en sportiever wordt.

Mercedes-Benz heeft voor het eerst sinds jaren weer de V-Klasse in zijn assortiment. Deze luxe personenbus is zo’n beetje enig in zijn soort en Mercedes-Benz brengt met een aantal nieuwe opties nog meer onderscheid aan. 

De V-Klasse is de eerste ‘bus’ van Mercedes-Benz die leverbaar wordt met het sportieve AMG-pakket. Sportbumpers, ruitvormig gaas in de grille, bredere dorpels, 19 inch wielen en een spoilerrand zorgen voor een sportievere aanblik. Binnenin heeft Mercedes-Benz chromen accenten en sportpedalen aangebracht. De AMG Line omvat verder remklauwen met Mercedes-Benz-opdruk en een verlaging van 15 mm.

Naast de AMG Line voegt het merk nieuwe opties toe, waarvan het panoramadak de meest opvallende is. Dit enorme glazen dak, met afmetingen van 190 bij 112 centimeter, bestaat uit twee delen. Het voorste deel kan geopend worden. Andere nieuwe opties zijn thermobekerhouders, stoelventilatie, iPad-houders en een koelkast in de middentunnel.

De toevoegingen aan het assortiment zijn vanaf maart 2016 te verkrijgen, prijzen zijn nog niet bekend.