De start van de IAA Frankfurt komt steeds dichterbij. De primeurs komen langzaam maar zeker in beeld, met deze week de nieuwe Kia Sportage als hoogtepunt. Maar er gebeurde nog veel meer afgelopen week, de belangrijkste nieuwtjes hebben we in dit weekoverzicht opgesomd.

Deze week ging het doek af van een belangrijke primeur die we op de IAA in Frankfurt voor eerst in levenden lijve gaan zien: de nieuwe Kia Sportage. De informatie ontbreekt nog, maar toch hebben we al een aardige profielschets van het nieuwe model gemaakt. Een andere primeur in Frankfurt is de Renault Talisman, de opvolger van de Laguna. De sedan werd onlangs al onthuld, deze week kwam daar de Estate bij. En daarmee zijn we er nog niet, Renault kondigde namelijk ook aan dat de nieuwe Mégane in Frankfurt te zien zal zijn.

We hadden deze week ook vier cabrionieuwtjes. Zo was er de onthulling van de Smart Fortwo Cabrio en hebben we de eerste foto’s van de vernieuwde Golf Cabriolet. Van de Mercedes-Benz S-Klasse Cabriolet ontvingen we ook alvast een plaatje, van de Citroën Cactus M Concept weten we voorlopig alleen de naam.

BPM-wijzigingen

Deze week werd bekend hoe de BPM-wijzigingen gaan uitpakken. Staatssecretaris Wiebes heeft uitgetekend hoeveel BPM er voor bepaalde modellen betaald moet gaan worden. Plug-in hybrides zijn de klos, het verlies van alle fiscale voordeeltjes zorgt ervoor dat er voor deze modellen fors meer BPM geheven wordt na 2016.

Uiteraard hebben we deze week ook weer een nieuwe auto aan de tand gevoeld. In het zonnige Barcelona maakten we kennis met de nieuwe Mazda MX-5.