Ford start met de verkoop van een nieuwe motorversie van de Kuga. Door de komst van de 120 pk sterke 1.5 EcoBoost benzinemotor ligt de vanafprijs 2.000 euro lager.

Ford schaaft de Kuga weer een beetje bij. Vorig jaar introduceerde het merk al een nieuwe 1.5 EcoBoost in de Kuga en nu komt er een nieuwe variant van die motor bij. De 120 pk-uitvoering komt onder de versies met 150 en 182 pk in het assortiment. Door de nieuwe basismotor ligt de vanafprijs nu 2.000 euro lager, op 25.990 euro.

De nieuwe motor is nog niet alles. Onlangs kondigde het merk in de Verenigde Staten de vernieuwde Kuga aan. De uiterlijk wijzigingen laten nog even op zich wachten voor Europa, maar het nieuwe multimediasysteem met 8 inch beeldscherm komt wel alvast onze kant op. Om het scherm te kunnen integreren in het dashboard voerde Ford diverse wijzigingen door aan de middenconsole. Het Sync2-systeem is per direct te verkrijgen op de Kuga.

De laatste wijziging is te vinden op de pagina ‘kleuren’ in de brochure. Daar zijn nu de opties Green Instinct en Shadow Black toegevoegd aan het bestaande kleurenpalet.