Concept car Volkswagen CES Las Vegas

Volkswagen toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrische aandrijving en infotainment. Het merk doet dat dat met een nieuwe concept car.

Veel meer dan een stukje van de voorkant mogen we nog niet bekijken, maar wat je hier ziet is een nieuw studiemodel van Volkswagen. Het merk wil met deze auto de huidige staat van de techniek laten zien op het gebied van elektrisch rijden en infotainment. Volkswagen showt de auto op de CES elektronicabeurs in Las Vegas volgende maand.

Het studiemodel is ‘helemaal nieuw’ en illustreert volgende het merk ‘grote veranderingen’ die de komende jaren plaats gaan vinden. Zo moet de auto over een lange afstand elektrisch kunnen rijden.

Ook laat Volkswagen een nieuwe manier van bedienen en nieuwe multimediamogelijkheden zien. De techniek in de Volkswagen R Touch Concept, die het merk vorig jaar liet zien op de elektronicabeurs, is doorontwikkeld en zo goed als productierijp gemaakt. In de Golf R Touch draaide het om bediening met  gebaren en het weglaten van knoppen.

Het nieuwe studiemodel zal op 6 januari onthuld worden.