Scion C-HR Concept

Hij staat op de planning voor de autosalon van Genève in maart: de productieversie van de Toyota C-HR Concept. Voor wie niet kan wachten is er goed nieuws, mogelijk krijgen we de auto al deze maand te zien.

Wordt de nieuwe compacte cross-over van Toyota volgende maand al onthuld? Als we de bron van Car and Driver moeten geloven wel. Die stelt dat Toyota het model op de autoshow van Detroit wordt onthuld. Niet als Toyota, maar met Scion-logo op de neus.

Scion is een zustermerk van Toyota en wordt alleen in Noord-Amerika verkocht. De compacte cross-over van Toyota krijgt aan de andere kant van de oceaan dus een ander logo, maar verder is het dezelfde auto. De concept car die aan het productiemodel vooraf ging, de C-HR, bestaat ook met twee verschillende merklogo's. Op de foto zie je de Scion C-HR.

De cross-over staat het op nieuwe platform van de Prius en gebruikt de hybride aandrijflijn van dat model. De efficiente 1.8 benzinemotor en elektromotor zijn in de compacte Toyota goed voor 121 pk, 14 minder dan in de grotere Prius. Er wordt ook nog gesproken over een 1.2 turbomotor, maar het is niet zeker of die motoroptie ook naar Nederland komt.