De eerste foto’s van de Ford Focus RS zijn op internet beland. De auto krijgt waarschijnlijk zo’n 330 pk en vierwielaandrijving.

Liefhebbers wachten al tijden met ongeduld op de nieuwe Ford Focus RS. Later vandaag volgt de officiële onthulling maar nu al zijn de eerste beelden uitgelekt. Daarop is te zien dat Focus RS net zoals voorheen een gespierd uiterlijk krijgt, dat over zijn prestaties geen misverstand laat bestaan. De speciale grille en voorbumper, motorkap met extra vouwen, sideskirts, achterspoiler, diffusor en enorme wielen onderscheiden de RS nadrukkelijk van de andere Focus-uitvoeringen.

Omdat de foto’s nog niet officieel zijn vrijgegeven hebben we nog geen fabrieksgegevens, maar zeer waarschijnlijk beschikt de Focus RS over de nieuwe 2.3 Ecoboost-motor uit de Mustang. Die motor levert in de Mustang 314 pk, maar voor de RS verwachten we een upgrade naar zo’n 330 pk.

Er gaan hardnekkige geruchten dat Ford er bij de nieuwe RS kiest voor vierwielaandrijving. De vorige modellen lieten hun vermogen los op alleen de voorwielen. Later vandaag weten we meer, uiteraard vind je dan op deze site alle informatie.