Lexus neemt volgende maand een nieuwe concept car mee naar de autosalon van Genève. Om wat voor soort auto het gaat is nog niet bekend.

Lexus houdt de spanning erin. Het merk kondigt een nieuwe concept car aan voor de autosalon van Genève, die begin maart plaatsvindt. Lexus laat nog niets los over de auto, behalve dan dat het om een ‘innovatief conceptmodel’ gaat.

Volgens het merk strijden brute kracht, gratie en innovatie om voorrang op de Lexus-stand (foto 1) in Genève. Brute kracht is er in de vorm van de GS-F (foto 2) met 477 pk sterke V8-motor, die zijn Europese debuut maakt in de Zwitserse stad. De concept car LF-C2 (foto 3), de voorbode van een cabriolet op basis van de IS, valt in de categorie ‘gratie’. Deze auto debuteerde op de autoshow van Los Angeles vorig jaar.

Het nieuwe conceptmodel zal waarschijnlijk nieuwe milieuvriendelijke technieken tonen, zoals waterstof of doorontwikkelde hybridetechniek. Als dat zo is dan zal Lexus de boel verpakken in een aerodynamisch geoptimaliseerde koets.