Porsche brengt een nieuwe spoilerkit uit voor de 911 Turbo en Turbo S. Daarmee wordt de 911 niet alleen mooier, maar genereert hij ook meer downforce bij hoge snelheden.

Porsche Exclusive heeft voor de 911 Turbo en Turbo S een Aerokit ontwikkeld. Deze maakt je 911 niet alleen mooier maar zorgt ook voor een betere aerodynamica. De kit bestaat uit een voorspoiler onder de voorbumper en een nieuwe achtervleugel met bewegend middendeel.

De extra spoilers zorgen voor meer downforce op hogere snelheid, terwijl de luchtweerstand gelijk bleef. Bij 300 km/u genereert de nieuwe achterspoiler tot 18 kilogram meer downforce, wat zorgt voor meer stabiliteit.

De kit is verkrijgbaar in kleur van de carrosserie en in hoogglans zwart. Als je kiest voor die laatste optie dan voert Porsche ook meteen de standaard side skirts en het luchtrooster in de achterklep uit in dezelfde kleur.

Wat de Aerokit in Nederland kost is nog niet bekend, maar de Duitse prijs van zo’n 5.500 euro geeft een realistische indicatie.