McLaren 675LT teaser

McLaren geeft een klein voorproefje van de 675LT, een lichtere en snellere versie van de 650S. Met een teaservideo en nieuwe informatie houdt het merk ons zoet totdat de onthulling plaatsvindt, op de autosalon van Genève volgende maand.

McLaren maakt zich op voor de onthulling van de 675LT. Het is de lichtste en snelste auto uit de Super Series, waar de 650S ook toe behoort. De 675LT is dan ook een doorontwikkeling van de 650S. Dat het nieuwe model 675 pk heeft spreekt voor zich, McLaren maakt nu bekend dat de lichtgewicht sportcoupé een koppel heeft van 700 Nm. Het maximale koppel is beschikbaar vanaf 5.500 tpm. In de eerste versnelling en bij lagere toerentallen staat er al 600 Nm ter beschikking.

De 675LT beschikt over een nieuw, kruislings geplaatst uitlaatsysteem, met twee ronde titanium pijpen die onder de achtervleugel naar buiten steken. Een voorproefje van hoe dat eruit ziet en klinkt krijg je in de onderstaande video.

De actieve aerodynamica van de 675LT zorgt voor 40 procent meer neerwaartse druk dan bij de 650S. Prestatiecijfers geeft McLaren nog niet, daarvoor moeten we toch echt wachten totdat de autosalon van Genève begint, volgende maand.