Slechts 4 weken scheiden ons nog van de autosalon in Genève. De nieuwtjes vliegen ons dan ook om de oren. 

Een aantal showdebutanten zijn inmiddels al gepresenteerd. Zo breidt Renault zijn cross-over-assortiment uit met de Kadjar. De grote broer van de Captur komt in juni op de markt en zal ook met vierwielaandrijving leverbaar zijn. 

Pk's in Genève

Porsche tilt de Cayman naar een hoger niveau met de introductie van de GT4. Een andere pk-bak in Genève is de Ferrari 488 GTB, die de 458 Italia doet vergeten. De nieuwe Corsa staat nog maar net in de showroom, of Opel stelt alweer de OPC-uitvoering voor. Ook de nieuwe Ford Focus RS komt eraan, met vierwielaandrijving en meer dan 320 pk. 

Verwacht voor Genève

Voor Genève zijn deze week ook aangekondigd de compacte Suzuki IK-2 en IM-4, de Infiniti QX30 cross-over, de snelle McLaren 675LT en Lamborghini Aventador SV. De opvolger van de Hyundai ix35 gaat weer Tuscon heten. Waar we nog bijna niets over weten zijn de premières van Morgan en Lexus. 

Je vindt hier al het nieuws over de aanstaande autosalon van Genève bij elkaar. 

Nieuws van Volkswagen

Volkswagen heeft de Caddy vernieuwd. De grootste wijzigingen zitten onderhuids en in het interieur van de bedrijfswagen. In Nederland domineert het Duitse merk de autoverkopen in de eerste maand van het jaar. De voorinschrijving voor de Volkswagen Passat GTE met 7 procent bijtelling is van start gegaan. 

Kia Sorento 2015

Nieuwe uitvoeringen, prijzen en bijtelling

Lagere CO2-uitstoot zorgt voor een gunstige prijs van de nieuwe THP 165-uitvoering van de DS 5. De vernieuwde Kia Picanto staat volgende maand in de showroom. De Alfa Romeo Mito Junior is daar inmiddels gearriveerd, ook als bi-fuel uitvoering. De prijzen van deze modellen zijn dus bekend, net als de eerste van de '7 procent bijtelling' Mercedes C350 e plug-in hybride. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

In onze actierubriek vind je weer het meest recente voordeel. De nieuwe Kia Sorento blijkt in onze autotest zijn cross-over-aspiraties waar te kunnen maken. De belangrijkste troeven zijn een beresterke dieselmotor, rijke standaarduitrusting en wederom fraaie looks. De nieuwe Mazda 2 biedt bovengemiddeld rijplezier, voor wie van 'net wat anders' houdt. Tot slot video's: behalve van de Cayman GT4 ook enkele automerk commercials voor de Superbowl in de V.S. Wat is dit jaar de beste reclamespot?