De Chevrolet Bolt Concept gaat dienen als basis voor een elektrisch aangedreven Opel-model, volgens de geruchtenmolen. Heel vreemd is dat gerucht niet.

Chevrolet presenteerde vorige maand op de autoshow van Detroit de Bolt (foto's). Deze elektrisch aangedreven concept car is niet alleen de serieuze voorbode van een elektrische Chevrolet, maar misschien ook van een nieuwe stekker-Opel. Bronnen hebben tegen persbureau Reuters verteld dat er vergevorderde plannen zijn om de Bolt ook als Opel op de markt te brengen.

Hoe serieus de geruchten zijn kunnen we nog niet beoordelen, maar ondenkbaar is het zeker niet dat de 'Opel Bolt' er komt. Opel brengt van de nieuwe Chevrolet Volt geen eigen model op de markt, maar de Bolt past wel degelijk in het Opel-gamma. Uiteraard wordt de auto dan nog wel overgoten met een Opel-sausje.

De Bolt is een volledig elektrisch aangedreven auto en heeft dus geen brandstofmotor aan boord zoals de Ampera wel heeft. De MPV-achtige hatchback, die qua formaat tussen de Meriva en Zafira Tourer in valt, heeft een actieradius van 320 kilometer.

Als de auto naar Europa komt met Opel-logo, dan zal dat niet voor 2017 zijn.