Volkswagen heeft de twee snelste versies van de Golf geprijsd. Zowel de Golf GTD Variant als de Golf R Variant heeft een prijs.

Volkswagen heeft de prijzen van de twee nieuwe, snelle uitvoeringen van de Golf Variant bekend gemaakt. De ruime Golf, met minimaal 605 liter bagageruimte, is vanaf nu te bestellen als GTD met 184 pk sterke dieselmotor en als R met 300 pk 2.0 TSI benzinemotor.

De Golf GTD kost 39.190 euro en is standaard uitgerust met variabele besturing, een audiosysteem met aanraakscherm, parkeersensoren, een achteruitrijcamera en diverse uiterlijke verfraaiingen zoals 17 inch lichtmetalen wielen. Een sportonderstel en sportstoelen horen ook bij de uitrusting. Een DSG-automaat is een optie van 2.500 euro.

De absolute top-Variant is de R, die kost 51.990 en is altijd voorzien van vierwielaandrijving en een automatische DSG-versnellingsbak. Het onderstel is met 2 centimeter verlaagd en ook de Variant R heeft variabele besturing. ESC (stabiliteitssysteem) is volledig uitschakelbaar.  

Beide nieuwe Variant-uitvoeringen staan in mei bij de dealer.