Kia presenteert op de autoshow van Chicago de Trail’ster Concept. Dat is een Kia Soul die dankzij vierwielaandrijving geschikt is voor het betere terreinwerk.

Kia komt met een stoere versie van de Soul. De tot Trail’ster Concept gedoopte versie is de ideale vrijetijdsmobiel, voor gevorderde kampeerders. Kia zet de concept car neer als ‘visie op een toekomstige 4WD-versie van de Soul’. En die toekomst ligt niet ver weg, als we het persbericht van Kia over de Trail’ster mogen geloven.

De Trail’ster beschikt over vierwielaandrijving dankzij een elektromotor op de achteras, die de achterwielen aandrijft. Deze elektromotor heeft 27 kW (35 pk) vermogen. Voorin ligt gewoon een brandstofmotor, maar dan wel een modern turbo-exemplaar. De 1.6 turbomotor produceert in de Trail’ster een vermogen van maar liefst 185 pk.

De Trail’ster is opgetuigd met allerlei praktische verfraaiingen, zoals schijnwerpers boven de voorruit, sleepogen aan de voor- en achterkant en zwarte beschermingsranden. Het canvas-dak moet het outdoor-gevoel versterken.

Of een eventuele, vierwielaangedreven versie van de Soul naar Nederland komt is nog niet bekend. De Soul wordt op dit moment in ons land alleen geleverd als elektrische auto.