Aston Martin

Aston Martin heeft een videoteaser verspreid van de nieuwe hypercar Vulcan. Duidelijk is dat 'ie op uitbarsten staat. Beleef hoe dat klinkt!

Op 3 maart, wanneer de autosalon van Genève opent voor de pers, zal Aston Martin een geheel nieuw model presenteren. Het merk heeft door het vrijgeven van een teaservideo de naam al prijsgegeven: de Vulcan. Ook kunnen we horen hoe het vurige model klinkt wanneer 'ie uit de startblokken barst en accelereert. 

Het merk laat weten dat de Vulcan 'de meest extreme Aston Martin in onze 102-jarige geschiedenis' wordt. Tot nu toe was dat de One-77 die dankzij de 7,3 liter V12 van 710 pk bijna 355 km/u haalde. Aston Martin geeft verder nog geen details van de Vulcan vrij. Gelukkig hebben enkele betrouwbare Britse kranten en automagazines al wat meer informatie losgepeuterd. De Vulcan zou een hypercar zijn die alleen op het circuit gebruikt mag worden. Net zoals de LaFerrari FXX K dus. 

Het nieuwe topmodel van Aston zou in een oplage van slechts enkele tientallen exemplaren geproduceerd worden. Kopers zullen hun Vulcan niet mee naar huis kunnen nemen maar daar zou een soort hospitality programma tegenover staan. Denk dan aan het Experience Program dat bij de McLaren P1 GTR hoort. Daarbij zorgt een volledig team voor het transport naar internationale circuits om daar de techniek, telemetrie, instructie enzovoort te ondersteunen.