De foto’s van de nieuwe Skoda Superb liggen op straat. Ook de belangrijkste informatie is uitgelekt, waardoor het nieuwe vlaggenschip van Skoda weinig geheimen meer kent.

Skoda heeft de nieuwe Superb niet geheim kunnen houden tot aan de onthulling. De website skodahome.cz heeft de hand weten te leggen op informatie en foto’s van de nieuwe middenklasser. De nieuwe Superb is de meest luxe Skoda ooit.

De Superb is ten opzichte van het uitgaande model weer een stukje gegroeid. De wielbasis is 8 centimeter groter, ruimte die ten goede komt aan de passagiers. De nieuwe Skoda moet de meeste knie- en hoofdruimte bieden van alle auto’s in zijn segment. De bagageruimte is met 625 liter enorm en heeft 30 liter meer inhoud dan die van de huidige Superb.

Er komt een keur aan nieuwe opties beschikbaar op de nieuwe Superb, denk aan een instelbaar chassis (DSS) met selectieknop, een elektrisch bedienbare achterklep, automatische klimaatcontrole met drie zones, een inparkeersysteem en internet met 4G-ondersteuning. Daarnaast wordt de nieuwe Superb leverbaar met talloze nieuwe actieve veiligheidssystemen. De paraplu in het portier mocht blijven, sterker nog: aan de passagierskant zit er nu ook een.

De vernieuwde motoren hebben een brandstofverbruik dat tot 30 procent lager ligt. Er zijn benzinemotoren beschikbaar met vermogens van 125 tot 280 pk, het dieselaanbod loopt van 120 tot 190 pk. De meest zuinige variant is de Greenline, met een verbruik van 3,7 l/100 km (1 op 27) en een CO2-uitstoot van 95 g/km. Die laatste waarde is in Nederland goed voor 20 procent bijtelling.

Meer informatie verwachten we zeer binnenkort. Het officiële publieksdebuut van de auto vindt plaats op de autosalon van Genève die over 2 weken van start gaat.