Mercedes-Maybach presenteert zo’n beetje het summum op het gebied van automobiele luxe. Maak kennis met de S-Klasse Pullman.

Mercedes-Maybach presenteert op de autosalon van Genève in maart de S-Klasse Pullman. Dit is zo’n beetje de meest luxe auto die er straks te koop is. De Pullman is met een lengte van 6,50 meter ruim een meter langer dan de ‘gewone’ Mercedes-Maybach S-Klasse. Die laatste is op zijn beurt 20 centimeter langer dan de verlengde uitvoering van de Mercedes-Benz. S-Klasse. De Pullamn is heel veel auto dus, tussen de voor- en achterwielen zit 4,41 meter blik – meer dan de totale lengte van een B-Klasse.

Passagiers zitten achterin tegenover elkaar, waarbij de twee stoelen die in de rijrichting zijn geplaatst het meest luxe zijn uitgevoerd. De andere twee stoelen kunnen desgewenst worden opgeklapt en op verzoek levert Mercedes-Maybach de Pullman ook zonder de twee extra stoelen. De leuning van de twee executivestoelen kan van 43,5 graden achterover worden versteld tot 19 graden verticaal voor een goede werkhouding. In vergelijking met de kortere Mercedes-Maybach S-Klasse biedt de Pullman 60 mm meer hoofdruimte. Omdat de stoelen ten opzichte van het portier verder naar achteren zijn geplaatst, is de instap eenvoudiger.

Mercedes-Maybach Pullman

Voor privacy is ook gezorgd, daarvoor zijn er gordijntjes en een glazen schuifpaneel tussen de bestuurder en de passagiers achterin. Dat scherm kan met een druk op de knop geblindeerd worden. Zo’n beetje alles is met leder afgewerkt, tot de deurstijlen en het plafond aan toe. Een 47 centimeter grote monitor kan als televisie dienen en is naar wens ook in een ander formaat te verkrijgen. Voor het geluid zorgt een Burmester audiosysteem.

Onder de motorkap van de Pullman ligt een V12 biturbomotor met 530 pk vermogen en 830 Nm koppel. De prijzen van de auto starten rond de 500.000 euro, de exacte prijsspecificaties worden in aanloop naar de introductie (begin 2016) bekend gemaakt.