Kia presenteert drie nieuwtjes voor de Cee’d: een driecilinder turbomotor, een zeventraps automatische versnellingsbak en een nieuwe uitvoering GT Line.

Kia komt met een nieuwe uitvoering GT Line en introduceert in een moeite ook een nieuwe 1.0 driecilinder turbomotor en een zeventraps automatische versnellingsbak. Om met dat laatste nieuwtje te beginnen: de nieuwe automaat vervangt de oude (met zes versnellingen). De DCT-transmissie met dubbele koppeling, voor een sneller en vloeiender schakelgedrag, kan gecombineerd worden de 1.6 CRDi-dieselmotor. Over die motor is ook goed nieuws te melden, hij krijgt er namelijk 5 pk en 20 Nm bij, waarmee het totaal op 133 pk en 285 Nm komt.

Helemaal nieuw is de 1.0 T-GDI driecilinder turbomotor. Dit blok heeft een vermogen van 120 pk en een koppel van 172 Nm. Deze nieuwe instapmotor zal de vanafprijs van de Cee’d flink omlaag brengen, maar wat die prijs is dat maakt Kia later pas bekend.

Kia kondigt naast de twee technische nieuwtjes de GT Line (foto's) aan. Oftewel: de looks van een GT-uitvoering maar niet de pk’s. De GT Line bestaat uit opvallende led-dagrijverlichting, sportbumpers, side skirts en 17 inch lichtmetalen wielen. Aan de binnenkant vind je lederen bekleding, hoogglans zwarte afwerking van het dashboard, chromen accenten en aluminium pedalen en startknop.

De Kia Cee’d GT Line en de nieuwe motor en versnellingsbak zijn vanaf het vierde kwartaal te verkrijgen. Prijzen zijn nog niet bekend.