We hebben onze koffers al ingepakt om maandag af te reizen naar Genève. Nu alvast veel nieuws over wat daar op de autosalon te zien zal zijn. 

Een van de nieuwkomers is de Volkswagen Touran. Die heeft er maar liefst 13 centimeter lengte bij gekregen. De nieuwe Mitsubishi L200 pick-up zal voor het eerst in Europa te zien zijn. Honda heeft de Europese versie van de Jazz alvast officieel onthuld. 

Mercedes-Benz presenteert in Genève de G 500 4x42, na de extreme G 63 AMG 6x6 de ruigste G-Klasse die het merk ooit bouwde. De nieuwe R8 is juist de snelste in serie geproduceerde Audi ooit. Hij komt ook als e-tron, met volledig elektrische aandrijving. De circuitauto Aston Martin Vulcan is een technologisch paradepaardje, maar geeft veel prijs over het design van toekomstige modellen van het merk.

Vernieuwing

Een nieuwe neus geeft de Range Rover Evoque een moderner aanzien. Belangrijker is dat de dieselmotor goed is voor 20 procent bijtelling. De hybride Auris blijft met 14 procent beschikbaar nu Toyota het model heeft gefacelift. We maken verder kennis met een vernieuwde Peugeot Partner (Tepee).  Abarth geeft zijn modellen meer vermogen en maakt de line-up overzichtelijker. 

Range Rover Evoque

In Genève staat verder de McLaren 675LT, een 'longtail-versie' van de 650S maar dan met verbeterde aerodynamica, een lager gewicht en meer vermogen. Tot slot zijn op de show nieuwe uitvoeringen te zien van de Alfa Romeo Mito en Giulietta, Jeep Wrangler, Skoda Octavia RS en Fabia, Fiat Panda, 500 en 500X. De Fiat Doblò is er voortaan ook in een stoere Trekking-jas. 

Conceptcars

De Nissan Micra krijgt over 2 jaar een opvolger. Met de Sway Concept blikt het merk hierop vooruit. De Audi Prologue Avant Concept volgt de coupé op maar is een stuk praktischer. Verder staan er op de beurs diverse hybride studiemodellen, waaronder de sportief ogende Kia Sportspace en de Mitsubishi XR-PHEV II, een voorbode van een compacte SUV. De Volkswagen Sport Coupé Concept GTE gaat als plug-in hybride nog een stapje verder.

Al het Genève 2015-nieuws vind je hier. Volg ons ook maandag tot en met woensdag live vanuit Genève. Daarnaast vind je op onze site een overzicht van alle primeurs en bezoekersinformatie voor als je het met eigen ogen wilt gaan zien. 

Fiat 500X

Prijzen, bijtelling en autotests

De Suzuki Vitara is vanaf 19.999 euro verkrijgbaar, met 20 procent bijtelling. Verder zijn de nieuwe Audi Q7 en gelimiteerde Jeep Wrangler X nu te bestellen. Hyundai begint met de uitrol van de ix35 Fuel Cell aan bedrijven. Zij betalen 55.000 euro exclusief btw voor de waterstofauto.

Op de valreep nog twee autotests. De nieuwe turbomotor is het sterkste punt van de nieuwe Opel Corsa. Fiat slaat met de nieuwe 500X de spijker op zijn kop: de X rijdt en stuurt lekker, ziet er goed uit en is goed geprijsd.