BMW had ‘m graag nog even geheim gehouden, maar dat is niet gelukt. Diverse foto’s van de nieuwe BMW 7 Serie zwerven over het internet.

De BMW 7 Serie is gesnapt! De foto’s zwerven over het internet en daarom kunnen we vroegtijdig kennismaken met het nieuwe model. Wanneer de officiële onthulling gepland staat is officieel niet bekend, maar waarschijnlijk op de autoshow van Detroit later deze maand.

We zien op de plaatjes dat de nieuwe 7 Serie vooral een evolutie is op designgebied. Klanten houden niet van radicale veranderingen in het meest luxe segment, zo is de opvatting in Duitsland. De koplampen zijn gegroeid en nu optisch verbonden met bekende BMW-grille. De matrix-ledtechniek uit de i8 wordt ook leverbaar op de nieuwe 7 Serie. Aan de achterkant vallen de flinke uitlaatpijpeinden op. Het interieur is ook al op de gevoelige plaat gelegd en oogt vooral opgeruimd en luxe.  

De auto op de foto’s is de instapdieselversie, de 730d. We verwachten daarnaast een nieuwe benzine-instapper, de 730i, met viercilindermotor. Zeker is dat er een plug-in hybride-uitvoering komt, die voor Nederland interessant is vanwege de lage CO2-uitstoot. Voor liefhebbers is het goed om te weten dat de zes-, acht- en zelfs twaalfcilindermotoren gewoon weer van de partij zijn.