Volkswagen heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de Golf R Touch onthuld. Bij dit conceptmodel draait het juist níet om aanraken.

Volkswagen brengt de Golf R Touch mee naar de CES in Las Vegas. Hoewel de buitenkant van de auto er opvallend uitziet met de grijs-rode kleurstelling, draait het bij deze Golf om het interieur. Daar zijn namelijk zo’n beetje alle knoppen verwijderd.

De knoppen hebben plaats gemaakt voor beeldschermen en sensoren. Die sensoren registreren bewegingen waarmee bepaalde functies kunnen worden ingeschakeld. Geen aanraking dus, zoals de naam suggereert, maar ‘intuïtieve bewegingen’. Het instrumentarium en de andere twee beeldschermen zijn geheel naar smaak van de bestuurder in te delen. De rest van de interieurverlichting kleurt mee met de gekozen kleur van het centrale beeldscherm.

Naast de Golf R Touch toont Volkswagen meer snufjes, die in de nabije toekomst worden klaargestoomd voor toepassing in productiemodellen. Zo presenteert het merk een inductief laadsysteem, waarbij de elektrische auto alleen maar boven een inductieplaat geparkeerd hoeft te worden om te kunnen laden. Het systeem Trained Parking onthoudt eerder gebruikte parkeerplaatsen en kan daar vervolgens geheel automatisch parkeren. Ook interessant: je smartphone of smartwatch gebruiken als autosleutel. Het kan binnenkort bij Volkswagen, maar wanneer precies is nog niet bekend.