Volkswagen presenteert wéér een SUV concept car. De nieuwste heet Cross Coupé GTE en is te bewonderen op de autoshow van Detroit deze week.

Volkswagen komt opnieuw met een SUV concept car. In de afgelopen jaren kregen we onder andere al de CrossBlue en CrossBlue Coupé, de Cross Coupé en de T-Roc te zien. De nu onthulde Cross Coupé GTE is de voorbode van een nieuw model voor de Amerikaanse markt, maar in Europa komt Volkswagen in de komende jaren ook met nieuwe SUV’s. De Cross Coupé GTE is ook van die modellen in meer of mindere mate een voorbode van wat we kunnen verwachten.

Het design van de grille en koplampen, de achterlichten en details zoals de doorlopende lijn op de flanken zijn zeker elementen die we terug kunnen gaan zien op nieuwe Europese SUV’s, zoals de compacte Taigun en de toekomstige generatie Tiguan. Het interieur toont overeenkomsten met dat van de nieuwste Passat, maar is nóg verder gedigitaliseerd met drie kleurenschermen.

De aandrijflijn is ook nieuw, of beter gezegd: bestaat uit een nieuwe combinatie van bestaande elementen. Niet combineerde Volkswagen zijn 3,6 liter V6-motor met twee elektromotoren. Samen zijn ze goed voor systeemvermogen van 360 pk. De Cross Coupé GTE kan in iets meer dan 6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en bereikt een topsnelheid van 209 km/u. Het studiemodel kan maximaal 32 kilometer op alleen elektriciteit rijden.