Dat is nog eens een primeur! Ford onthult op de autoshow van Detroit de nieuwe GT. Met koolstofvezel passagierskooi, 600 pk en een spectaculair design.

De cijfers spreken voor zich, de beelden nog meer. De nieuwe Ford GT is zojuist onthuld in Detroit en verrast vriend en vijand met een spectaculair, aerodynamisch design. Dit is geen concept car, de GT gaat in 2016 precies zoals ‘ie hier op de foto’s staat in productie.

De GT beschikt over een nieuwe 3,5 liter V6 Ecoboost-motor met twee turbo’s. Het blok produceert 600 pk en is achter de voorstoelen gemonteerd. Schakelen gaat via een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Door het lage gewicht beschikt de GT volgens Ford over een van de beste pk-kg-verhoudingen van alle supercars. Wat de GT weegt meldt Ford echter niet.

De koolstofvezel passagierskooi is te betreden via vleugeldeuren. De stoelen zijn gefixeerd in de wagenbodem, alleen de pedalen en het stuur kunnen versteld worden. Het instrumentarium is volledig digitaal en zijn eigen smaak in te richten.

De GT komt ook naar Europa, maar dat zal pas in de tweede helft van 2016 zijn. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.