Audi R8

De nieuwe generatie Audi R8 debuteert op de autosalon van Genève, samen met de R8 e-tron, die een actieradius tot 500 km mee zou krijgen.

Voor dit jaar waren al enkele nieuwe Audi-modellen aangekondigd, maar nu heeft de Duitse autobouwer bevestigd dat op de autosalon van Genève de tweede generatie van de R8 debuteert. Op dezelfde beurs begin maart zal ook de elektrische R8 e-tron in première gaan. 

Dat is helemaal een grote verrassing, want in 2013 werd nog een streep door dit model gehaald. Technisch topman Ulrich Hackenberg zegt hierover nu tegen het Australische tijdschrift CarAdvice: "Dat was vanwege de actieradius van 220 km, die was onvoldoende." Met nieuwe techniek - waarover Hackenberg verder niets loslaat - zou de elektrische R8 inmiddels een bereik hebben van 400 tot 500 km. 

Voortaan, zo laat de topman weten, zal ieder nieuw Audi-model 'in een of andere vorm een elektrische uitvoering' meekrijgen. Dat kan bijvoorbeeld ook een plug-in hybride model zijn. Behalve de R8 staat deze 'elektrificering' te wachten voor de onlangs gepresenteerde Q7 en de nog te onthullen, nieuwe A8 sedan. Hackenberg geeft tegenover CarAdvice toe dat Audi met deze strategie in dezelfde vijver vist als Tesla. Het Duitse merk zou zelfs een volledig elektrische auto ontwikkelen die 500 km of meer kan rijden op een lading stroom.

Over de nieuwe Audi R8 is nog niet veel bekend. Hackenberg geeft aan dat de motoren van de huidige R8-generatie worden overgenomen maar wel verbeterd. Wegens gebrek aan klandizie verdwijnt de handbak uit het assortiment.