Lotus Evora S uit 2011

Lotus belooft op de autosalon van Genève een 'opwindende nieuwe auto' te zullen onthullen. Het gaat waarschijnlijk om de gefacelifte Lotus Evora, die en passant ook 15 procent extra vermogen en minder gewicht krijgt.

Het Britse Lotus heeft laten weten dat op de aanstaande autoshow in Genève een 'opwindende nieuwe auto' van het sportwagenmerk debuteert. Een geheel nieuw model hoeven we niet te verwachten, eerder gaf het merk al aan eerst de huidige collectie te vernieuwen en waar mogelijk uit te breiden met nieuwe varianten. Algemeen wordt verwacht dat de Geneefse première de gefacelifte Evora betreft, de vierzitter die sinds 2010 niet meer is bijgewerkt. 

In een gesprek met het Britse tijdschrift Autocar heeft CEO Jean-Marc Gales al verklapt dat deze wordt vernieuwd en dat de update meer om het lijf zal hebben dan aanpassingen aan in- en exterieur. Er wordt 15 procent van het gewicht (nu: 1.440 kg) afgeschaafd, waarmee dit op circa 1.225 kg zou uitkomen. Tegelijkertijd wordt het vermogen met 15 procent opgekrikt. De standaard Evora beschikt momenteel over 280 paardenkrachten, dat zouden er dan tegen de 300 worden.

De resulterende prestaties moeten zelfs die van Porsche overtreffen

De resulterende prestaties moeten zelfs die van Porsche overtreffen, aldus de topman. En dan heeft 'ie het niet over de lichtgewicht Cup-uitvoering die Lotus ook gaat introduceren. Die krijgt nog eens extra vermogen en gewichtsreductie bovenop dat van de reguliere Evora.

Verder verwacht

In 2016 krijgt de Lotus Exige eenzelfde behandeling. Daarnaast hint Gales in het interview op een 'verrassingsmodel', als opvolger van de slechts 670 kg wegende raceauto 2-Eleven. Ondertussen gaat het Britse merk stug door met het wereldwijd uitbreiden van het dealernetwerk.