Audi heeft de sportieve A7 Sportback Competition geprijsd. Ook van de A6 verschijnt zo'n topuitvoering. Ze zijn nu te bestellen.

Het is alweer een tijdje geleden dat Audi de extra sportieve Competition-versie van de A7 Sportback aankondigde. Nu is dan toch de prijs bekendgemaakt: vanaf 97.890 euro. De 3.0 TDI BiT-motor heeft in deze uitvoering 326 pk vermogen. De V6-turbodiesel heeft een koppel van maximaal 650 Nm. Samen met de standaard Tiptronic-automaat is de sportieve A7 Sportback in staat om in 4,9 seconden van 0 km/u tot 100 km/u te accelereren.

Het blijft niet bij de A7 Sportback Competition. Ook van de Audi A6 en A6 Avant verschijnt deze speciale uitvoering, met dezelfde motor en prestaties. De A6 Limousine Competition is vanaf 85.060 euro leverbaar, de A6 Avant Competition vanaf 89.090 euro. De drie Competitions zijn per direct te bestellen.

Standaard is het onderstel van de Competition 30 mm verlaagd ten opzichte van de reguliere A6/A7. Hoogglans zwart vind je op het 20 inch lichtmetaal, de spiegelkappen en de uitlaatsierstukken. De remklauwen zijn rood gekleurd,de dakreling (voor de Avant) weer zwart is. De uitrustingslijn S Line Exterieur wordt aangevuld met S Line Interieur, met onder meer zwart/aluminium afwerking en houtinleg. De stoelen zijn voorzien van Valcona leder.