Wie snel is kan nog de jongste autoprimeur in Brussel bekijken. In Nederland arriveren momenteel nogal wat nieuwe modellen in de showroom, daarom zijn deze week volop prijzen bekendgemaakt. Verder ligt onze staatssecretaris van Financiën onder vuur. 

In Brussel is dit weekend een wereldprimeur te zien: de E-Car 333, 'made in Belgium'. De elektrische driewieler is het toonbeeld van hergebruik, lokale productie en 'plug & play'. De SsangYong Rexton heeft een beperkte facelift ondergaan. We moeten nog even afwachten wanneer het opgefriste model in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Prijskaartjes

Dankzij de kleinere dieselmotor waarmee de vernieuwde Infiniti Q70 verkocht wordt is de vanafprijs met tienduizenden euro's gedaald. De Kia Rio, leverbaar vanaf 13.995 euro, verschijnt ook als First Edition. De reguliere Smart Fortwo-uitvoeringen zijn nu ook te bestellen met dubbele koppeling. Audi heeft de sportieve A7 Sportback Competition geprijsd. Van de A6 verschijnt eveneens zo'n topuitvoering. Beide zijn nu te bestellen. 

Eindelijk is ook de Ford Mustang te bestellen, gewoon bij de Nederlandse dealer. Voor 55.195 euro krijg je de coupé met 2.3 EcoBoost-motor mee. De prijs van de V8 ligt vanwege de BPM een stuk hoger. Lotus is klaar met het testen van de Elise S Cup, deze komt nu in de verkoop. De prijs van jubileumeditie McLaren 650S Le Mans is inclusief circuitbezoek. 

Skoda Fabia Combi

Wiebes onder vuur

De Stichting Autobelangen licht alvast een tip van de sluier op van de rechtszaak tegen de staat: "Toen de regering de mrb-vrijstelling voor oldtimers gedeeltelijk ophief deed zij dat onder valse voorwendselen." Bovag en Beta stellen dat de gevolgen van de accijnsverhoging per 2014 nog 'desastreuzer' zijn dan eerder berekend. Ook staatssecretaris Wiebes erkent de magere opbrengst maar hij weigert zijn beleid aan te passen.

Verder nieuw op Autokopen.nl

De Skoda Fabia Combi blijkt tijdens de testrit aantrekkelijker dan ooit. Met bovendien een aanlokkelijke prijs mag de Fabia gezien worden. Van de nieuwe Honda CR-V hebben we deze week een fotoreportage. Ook is er meer informatie over veiligheidssystemen en optiepacks.