Spyker B6 Venator

Spyker is toch niet failliet. Het faillissement, dat eind december werd uitgesproken, is door de rechtbank in Leeuwarden terug gedraaid. Spyker kan nu verder met de reorganisatie.

Spyker is niet langer failliet. Eind december werd het Nederlandse sportautomerk door de Rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard maar die beslissing is door een rechter in Leewarden terug gedraaid. Spyker kan nu onder bescherming tegen schuldeisers verder gaan met de reorganisatie.

“This is not the end”, sprak Spyker-topman Victor Muller strijdvaardig na de uitspraak van de rechtbank in december. Muller krijgt dus gelijk, want vlak na boekroetverklaring kwam het benodigde geld binnen waarmee een faillissement afgewend had kunnen worden. Met dat geld gaat Spyker in afgeslankte vorm verder.

Het merk wil fuseren met een Amerikaanse fabrikant van elektrische vliegtuigen. De techniek van die fabrikant kan toegepast worden in toekomstige Spykers, die daarmee dus een elektrische aandrijflijn krijgen. De eerste prioriteit is echter om de B6 Venator (foto) productierijp te maken en op de markt te brengen.