Subaru Levorg

Subaru heeft de prijzen van de Levorg bekend gemaakt. De auto komt in twee rijk uitgeruste uitvoeringen op de markt in oktober.

Subaru opent de orderboeken van de Levorg. Het nieuwe model is nu te bestellen voor minimaal 34.995 euro en wordt vanaf oktober geleverd. Er zijn twee uitvoeringen, beide met vierwielaandrijving, een 170 pk sterke 1,6 liter boxermotor (benzine) en een CVT-automaat.

De twee uitvoeringen zijn de GT Comfort en GT-S Premium. Die laatste kost 39.995 euro. De standaarduitrusting is riant, met onder andere een infotainmentsysteem met kleurenscherm, een sportonderstel, een achteruitrijcamera, automatisch inschakelende verlichting, een regensensor en lichtmetalen wielen.

De Premium voegt sportstoelen, 18 inch lichtmetalen wielen, lederen bekleding, een schuifdak en een navigatiesysteem toe aan de uitrusting. Beide uitvoeringen beschikken daarnaast over een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen, waaronder detectie van verkeer dat van achteren komt of kruist, dodehoekdetectie, een intelligent grootlichtsysteem en een systeem dat ‘meekijkt’ bij het wisselen van rijbaan.

De Levorg is een nieuw model van Subaru en houdt het midden tussen een hatchback en een stationwagon. Subaru zelf noemt de Levorg een sports tourer. De auto heeft een lengte van 4,69 meter lang en is dus iets compacter dan de Legacy die hij min of meer opvolgt. De bagageruimte is met 522 liter inhoud net zo groot als die van de Legacy.