Je zult maar op vakantie zijn. Dan mis je mooi de nieuwe Audi A4, de vernieuwde Mercedes A-Klasse, de prijzen van de Honda's Jazz en HR-V, de... Of je logt even in om hier te lezen wat er zoal gaande is in Nederland Autoland. 

De nieuwe Audi A4 en A4 Avant zijn deze week gepresenteerd. Evolutie is het toverwoord. Van de zeven motoren is het paradepaardje de gloednieuwe 2.0 TFSI met 190 pk, die dit jaar nog goed is voor 20 procent bijtelling. Fiat is voorzichtig te werk gegaan bij het vernieuwen van de 500 en 500C, om het unieke karakter te bewaren.

Nog meer nieuw

De Mercedes-Benz A-Klasse heeft een subtiel aangepast uiterlijk gekregen, zuinigere motoren, betere multimediasystemen en modernere opties. De instapversie is goedkoper dan voorheen. De motorspecificaties en prijzen van de Honda HR-V zijn bekendgemaakt. Ook hebben we alle info over de geheel nieuwe Mitsubishi L200, die in deze periode arriveert in de Nederlandse showrooms.

Opel gaat zijn nieuwe 1.6 CDTi dieselmotor ook in de Insignia leveren. De BMW 2 Serie Active Tourer gaat aan de stekker. De plug-in hybride MPV komt in het najaar op de markt en profiteert van 7 procent bijtelling. Daarnaast heeft het merk twee rijdende prototypes op waterstof gepresenteerd. Een ander technisch hoogstandje is de Lotus 3-Eleven, waarvan we techniek terug zullen zien in toekomstige modellen van het merk. 

Prijskaartjes

De Subaru Levorg komt in oktober op de markt, de orderboeken zijn nu geopend. Er zijn meer (vanaf)prijzen: van de nieuwe BMW X1, de Honda HR-V en nieuwe Jazz, plus de Hyundai Tucson. Dankzij een nieuwe instapuitvoering daalt de vanafprijs van de vernieuwde Ford EcoSport, terwijl de Mercedes-Benz GLC niet duurder wordt dan voorganger GLK. Seat voorziet de Toledo van krachtiger en zuiniger motoren. Daarnaast verschijnen ook van dit model Connect-uitvoeringen. Door de lagere CO2-uitstoot van de benzinemotoren gaan de prijzen van de Maserati Ghibli en zijn grote broer Quattroporte tot 9.000 euro omlaag. 

Mercedes-Benz A-Klasse

Verder nieuw op Autokopen.nl

Eindelijk hebben we weer goed nieuws over de autoverkopen. Ook leuk zijn de nieuwe acties die met het ingaan van het nieuwe kwartaal beschikbaar komen. Volgende week volgen er meer, maar nu al vind je een selectie van inruilpremies, actiemodellen, voordelige private lease en zomerchecks. Ter afsluiting bevelen we de oogverblindende video aan van de Jeep Utah Experience. Op vakantie of thuis: we wensen je heerlijke zomerdagen!