De nieuwe Hyundai Tucson staat op 1 september in de showroom. De vanafprijs is vastgesteld op 25.995 euro.

Hyundai heeft de vanafprijs van nieuwe Tucson bekend gemaakt. De SUV is vanaf 1 september verkrijgbaar voor minimaal 25.995 euro. De opvolger van ix35 wordt leverbaar met vijf verschillende motoren en in vier uitvoeringen.

Het basismodel van de Tucson is de 1.6 GDi met 132 pk iDrive. Hyundai levert ook een turbovariant van deze benzinemotor, de T-GDi met 175 pk. Daarnaast zijn er drie dieselmotor, met vermogens van 115, 136 en 186 pk. Een automatische versnellingsbak is als optie verkrijgbaar op de 1.6 T-GDi en wordt standaard geleverd in combinatie met de krachtigste dieselmotor.

De standaarduitrusting bestaat uit 16 inch lichtmetalen wielen, automatisch inschakelende verlichting, een radio/mp3-speler met digitale zenders, Bluetooth en airconditioning. Een stapje hoger staat de iMotion-uitvoering met 17 inch lichtmetalen wielen, instelbare stuurbekrachtiging, stoelverwarming, parkeersensoren, cruise control en automatische klimaatregeling.

Nog meer luxe biedt de Comfort-versie, met achterbankverwarming, een navigatiesysteem met 8 inch beeldscherm en een regensensor. De topversie luistert naar de naam Premium en voegt 19 inch lichtmetalen wielen, een elektrisch bedienbare achterklep, elektrisch verstelbare stoelen, led-koplampen en een inparkeersysteem aan de uitrusting toe.

De overige prijzen van de Hyundai Tucson worden later deze zomer bekend gemaakt.