Mini werkt aan een productieversie van de fraaie Superleggera concept car. De grote bazen hebben echter nog geen groen licht gegeven.

De reacties op de door het Italiaanse Superleggera ontworpen studiemodel Mini Superleggera Vision waren overweldigend. Daarom is een team aan de slag gegaan met het productierijp maken van de auto. Het enthousiasme is er, maar groen licht van de hoge bazen bij moederbedrijf BMW is er nog niet.

Mini-baas Peter Schwarzenbauer legt in het Britse tijdschrift Autocar uit waarom: “De interesse was enorm toen we deze concept car showden. We werken er hard aan om hem op de straat te krijgen, maar economisch gezien is het een uitdagend project.” BMW wil de auto niet alleen maar ‘voor de leuk’ op de markt brengen, er moet ook geld mee te verdienen zijn. Daarom zal de productieversie, als die er komt, gebruikmaken van het bestaande Mini-platform en bekende motoren.

“Er zijn veel mensen bij Mini die vechten voor dit project. Ik denk dat deze auto heel goed voor het merk is”, aldus Schwarzenbauer. Hij zegt verder dat de Superleggera niet gezien moet worden als opvolger van de Mini Roadster, maar meer als een volwaardige sportauto.