Jeep Cherokee

Jeep introduceert een nieuwe 2.2 MultiJet dieselmotor in de Cherokee. Die is krachtiger dan de huidige 2.0-motor, maar de prijs blijft gelijk.

Jeep maakt de prijzen bekend van de nieuwe dieselversies van de Cherokee. De nieuwe 2.2 MultiJet dieselmotor vervangt de 170 pk sterke 2.0 MultiJet en is niet alleen krachtiger, maar ook zuiniger. De 2.2 komt in twee vermogensversies: 185 en 200 pk. Die eerste is er alleen in de Longitude-uitvoering, de krachtigste heeft altijd de luxe Limited-uitrusting. En nu komt het mooiste nieuws: beide kosten exact evenveel als de oude Longitude en Limited-versies met de 170 pk.

Dat betekent dus dat de Cherokee 2.2 MultiJet Longitude 52.990 euro kost, de 200 pk sterke 2.2 MultiJet Limited mag voor 59.990 euro mee naar huis. En er is meer goed nieuws, Jeep heeft de standaarduitrusting uitgebreid met een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, een automatisch dimmende binnenspiegel, een elektrisch bedienbare achterklep, een regensensor, een lichtsensor en een bagagenet.

De komst van de 2.2 MultiJet dieselmotor betekent niet dat de 2.0 helemaal verdwijnt, de versie met 140 pk blijft in het assortiment.