Nieuwe uitvoeringen brengen bekende modellen in het nieuws, maar het belangrijkste noviteit deze week is de onthulling van de nieuwkomer Infiniti Q30.

We beginnen met een autotest. Grote MPV's van weleer worden veelal vervangen door SUV's en cross-overs. Niet bij Seat, die de 'oude vertrouwde' Alhambra van een nieuw sausje heeft voorzien. Uit de test blijkt dat 'ie niets onderdoet voor zijn hipper gemaakte cross-over-concurrenten, het vertrouwde concept biedt zelfs voordelen.

Nieuwkomers

De compacte Infiniti Q30 is een 'active compact'. Het is opvallend dat de Q30 hoger op z’n poten staat dan een gewone hatchback; er volgt namelijk nog een SUV. Het lijkt erop dat we de eerste beelden van de nieuwe Kia Sportage te pakken hebben. 

Nieuwe uitvoeringen

Jeep introduceert een nieuwe 2.2 MultiJet dieselmotor in de Cherokee. Die is krachtiger dan de huidige motor, maar de prijs blijft gelijk. Suzuki breidt het Celerio-assortiment uit met de sportief ogende Style-uitvoering. Het model is nu ook met een gerobotiseerde versnellingsbak te verkrijgen. De Nissan Qashqai Business Edition, voorzien van luxe extra's, komt er speciaal voor zakelijke rijders. Je kunt 'm nu al bestellen, de prijzen zijn bekend. 

Van krankjorum naar ridicuul; zo zou je de upgrade kunnen noemen van de Insane Mode naar Ludicrous Mode in de Tesla Model S. De Porsche 911 is straks alleen nog maar met een nieuwe 3.0 turbomotor te verkrijgen. 

Infiniti Q30

Prijskaartjes auto's

Ford heeft de prijzen van de nieuwe Galaxy bekendgemaakt. Het merk begint later dit jaar met de levering. Ook Mercedes-Benz heeft prijskaartjes geplakt, op de vernieuwde G-Klasse inclusief de bijzondere G 500 4x42. Wie overweegt de Subaru Levorg te bestellen kan deze tijdens een preview al bekijken.  

Verder nieuw op Autokopen.nl

Ook deze week hebben we de nodige voordeelpacks, kortingen en lease-aanbiedingen op onze site opgenomen. Voor de thuisblijvers in deze periode zijn enkele evenementen toegevoegd. Geniet van de zomer!