Op internet zijn foto’s opgedoken van de Audi C-BEV. Deze concept car blikt vooruit naar de komst van een elektrische SUV.

Dat Audi werkt aan een elektrisch aangedreven SUV is geen geheim, maar nu is er ook tastbaar bewijs. Auto Motor und Sport publiceert afbeeldingen van de C-BEV concept car. Deze elektrische SUV is de voorbode van de Audi Q6, die behalve met zijn coupé-achtige design ook indruk moet maken met zijn aandrijflijn.

De techniek van de C-BEV zou namelijk afkomstig zijn uit de R8 e-tron, wat betekent dat de auto drie elektromotoren heeft. Samen zijn ze goed voor een systeemoutput van zo’n 500 pk. Op één acculading moet de SUV zo’n 500 kilometer ver kunnen komen.

Audi heeft inspanningen verricht om het gewicht van de C-PHEV zo laag mogelijk te houden. De auto maakt gebruik van een bestaand platform – dat van de nieuwe A4 – en is lichter gemaakt door de toepassing van onder andere aluminium en koolstofvezel. Een gunstige stroomlijn draagt eveneens bij aan een laag energieverbruik.  

Het is nog niet bekend wanneer Audi de auto onthult, mogelijk op de autoshow van Frankfurt in september. Het productiemodel van de Q6 staat voor 2018 op de planning.