Spyker B6 Venator Concept

Spyker kan weer verder. De status ‘in surseance van betaling’ is opgeheven door de rechtbank na een overeenkomst met de schuldeisers. Het merk wil nu fuseren met een fabrikant van elektrische vliegtuigen.

Na 8 maanden kan Spyker weer schuldenvrij op eigen benen staan. Het merk is officieel uit surseance van betaling en kan met een schone lei beginnen aan een nieuwe toekomst. Auto’s worden er voorlopig nog niet gebouwd, eerst wil het merk fuseren met Volta Volare – een fabrikant van elektrische vliegtuigen.

Spyker-topman Victor Muller belooft dat we in de toekomst 'sensationeel mooie en stijlvolle auto’s' tegemoet kunnen zien, al dan niet elektrisch aangedreven. De fusie met de vliegtuigbouwer geeft Spyker toegang tot nieuwe techniek, waarmee het merk elektrische sportauto's kan bouwen. Plannen voor diverse modellen lagen al klaar voor het faillissement, maar die auto’s moeten nog wel grotendeels ontwikkeld worden. Een nieuw model van Spyker op korte termijn zit er dan ook niet in. Over de B6 Venator (foto), die verschillende keren werd aangekondigd als het eerstvolgende nieuwe model, wordt overigens met geen woord meer gerept in het persbericht waarin Muller zijn eerstvolgende stappen aankondigt.

Spyker kan opnieuw beginnen dankzij een akkoord met de schuldeisers, die op één na allemaal akkoord ging met het voorstel dat Spyker een klein deel van de openstaande schuld zou betalen. Spyker bedankt de schuldeisers dan ook voor de kans die het merk krijgt.