Minister Schultz heeft een besluit genomen over de apk-frequentie voor benzineauto's na de eerste keuringsjaren. Vanaf 50-jarige leeftijd worden wagens vrijgesteld voor de keuring.

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft een beslissing genomen wat te doen met de apk van oudere auto's. Het gaat hierbij om personenauto's op benzine die al wat ouder worden. De minister heeft de Europese richtlijn overgenomen die de RDW, in samenspraak met maatschappelijke organisaties, heeft aangepast.

Deze schrijft voor dat benzineauto's vanaf hun achtste levensjaar - of zodra ze 160.000 km op de teller hebben staan - voortaan jaarlijks een apk moeten ondergaan. Dan neemt de aantal technische problemen namelijk toe, aldus brancheorganisatie Bovag. Eerder werd niet naar de kilometerstand gekeken. 

Zijn de auto's 30 jaar oud dan is nog slechts een keer per 2 jaar een keuring nodig. Zodra de voertuigen de eerbiedwaardige leeftijd van 50 jaar behalen worden ze zelfs vrijgesteld van apk. Er wordt nu dus niet langer een bouwjaar in de wet vastgelegd maar naar de leeftijd van de auto's gekeken.