Tesla Model X Concept uit 2012

De 'compacte' Tesla Model III, die in 2017 wordt verwacht, komt in twee gedaanten: als sedan én als cross-over. 

Tesla heeft gisteren op een conferentie in Washington D.C. nog eens bevestigd dat in 2017 de Model III verschijnt. Het wordt een compacter en betaalbaarder elektrische auto dan de huidige Model S, maar ook dan de eind dit jaar te verschijnen Model X (hiernaast afgebeeld).

Er is nog weinig bekend over de Model III en ook nu laat Chief Technical Officer Jeffrey Brian Straubel niet veel los. De auto krijgt een bereik van circa 200 mijl (ruim 320 km) en gaat in de Verenigde Staten rond de 35.000 dollar kosten (dat is nu circa 26.700 euro). Maar het grote nieuws is toch wel dat de auto niet alleen, zoals eerder bekend, verschijnt als middelgrote sedan. Er verschijnt ook een cross-over variant. Deze zal kleiner zijn dan de Model X.

Model X komt snel

De komst van de grotere cross-over Model X wordt al jaren uitgesteld. Over 4 maanden zou het eindelijk te gebeuren staan. Het Amerikaanse bedrijf verwacht dat de ontwikkeling van de Model III sneller moet kunnen, zodra de batterijen voordeliger en ruimer beschikbaar worden. Daartoe bouwt het zelf een 'gigafabriek'. De CTO onthulde gisteren dat Tesla Motors nog meer modellen ontwikkelt. Hij gaf echter geen details prijs.