Drie nieuwe automodellen schreeuwen om de aandacht. Om nog maar te zwijgen over de trits aan auto's die geprijsd, aangepast of aangekondigd zijn. 

De nieuwe Alfa Romeo Giulia belichaamt de vernieuwing van het Italiaanse merk. De onthulde QV-uitvoering gaat de strijd aan met Duitse performancemodellen als de BMW M3; Alfa wil dan ook een premiummerk worden. Op de eerste zomerdag dat de zon tevoorschijn kwam is ook de Chevrolet Camaro Cabrio verschenen. De tweede generatie van de moderne Mini Clubman is behoorlijk groter dan de eerste. De motorisering en prijzen zijn al bekend - net als van de vernieuwde Kia Cee'd-familie. 

Prijzen en bijtelling

De Jaguar XE staat bij de dealer. Hij is vanaf 39.990 euro én met 20 procent bijtelling verkrijgbaar. Dat percentage geldt ook voor de nieuwe instapversie van de Volkswagen Beetle (Cabrio) en de Opel Insignia Country Tourer Business+. De Opel Corsa 1.3 CDTi met vijf deuren is nu te bestellen met 14 procent bijtelling. Het Duitse merk heeft tevens de prijzen van de nieuwe Opel Astra bekendgemaakt. De Volkswagen Caddy Combi is er vanaf 25.490 euro. De Combi Maxi biedt ruimte voor zeven personen of 3.880 liter bagage.

Diverse nieuwtjes

De Autobrief II, waarin staatssecretaris Wiebes de nieuwe autobelastingen schetst, is verschenen. Wij bieden je een samenvatting van alle veranderingen in bijtelling, BPM en wegenbelasting. Verder lees je over de crashtests die Euro NCAP uitgevoerd heeft met de Skoda Superb, Hyundai i20 en Fiat Panda Cross. 

Renault Espace 2015

Autotests

Twee nieuwe tests, drie auto's beoordeeld - van Volvo reden we twee (2.0) modellen tegelijk: de V40 D2 (14 procent bijtelling) en de V60 Cross Country. De andere test, met de nieuwe Renault Espace, onderzoekt of deze net zo goed rijdt als 'ie eruit ziet. 

Nieuwe uitvoeringen

De Bentley Flying Spur V8 is vanaf heden te bestellen met de Beluga Specification. De Morgan EV3 - een elektrische versie van de 3 Wheeler - en Mercedes-Benz G500 4x42 worden in productie genomen. Vrijdag is het Goodwood Festival of Speed van start gegaan, daar debuteren onder meer de nieuwe Ford Focus RS (nog als prototype) en Aston Martin DB9 GT; extra foto's vind je op onze Facebookpagina