Seat 20V20 Concept

Seat komt eind 2017 met een compacte cross-over op de markt. Dat is dan de tweede SUV van het merk, na het grotere model dat volgend jaar verschijnt.

Seat heeft serieuze plannen voor een compacte cross-over. Volgens Automotive News komt het merk eind 2017 met zo’n model, een concurrent van de Renault Captur en Fiat 500X. De CEO van het merk, Jurgen Stackmann, zei eerder deze maand al dat een compacte SUV hoog op de prioriteitenlijst van het merk staat. Nu weten we dus ook wanneer deze auto (ongeveer) komt.

Volgend jaar is het eerst de beurt aan een groter model, waarvan de 20V20 (foto) - die op de autosalon van Genève eerder dit jaar werd gepresenteerd - de voorbode is. Beide SUV’s komen op het modulaire MQB-platform van de Volkswagen Groep te staan, wat betekent dat de auto’s beschikken over lichtgewicht techniek en de nieuwste benzine- en dieselmotoren krijgen.

Na deze twee modellen is het merk nog niet klaar. Er komt nóg een SUV, een middelgroot model dat het cross-over-assortiment naar boven toe afrondt. Op de grootste SUV moeten we nog wel even wachten, die komt pas in 2020.