Zo ziet 'ie eruit, de 'innovatieve conceptcar' LF-SA die Lexus eerder aankondigde. Vlak voor de officiële onthulling zijn de eerste foto's al op internet gelekt.

Waar de innovatie precies uit bestaat moeten we nog naar gissen. Maar hoe de Lexus LF-SA Concept eruit ziet is nu al duidelijk. Enkele dagen voor het officiële debuut zijn foto's van de conceptcar al in de openbaarheid gekomen. 

Compact, hoog en agressief, dat zijn de eerste woorden die te binnen schieten bij het zien van de plaatjes. Natuurlijk is er de bekende 'spindle grille', die met de diagonale lamellen weer een stapje verder gaat dan het vorige studiemodel Lexus LF-C2. Maar kijk ook eens naar de spaken van de wielen. Die lopen gewoon door daar waar de banden beginnen.

De designers tekenden verder L-vormige luchtinlaten voorop (met led's), een spoiler achterop die zijwaarts 'als een V vastgrijpt' op de koets, plus zijramen waarvan het silhouet weerspiegeld wordt in de deuren. Ook in het interieur hebben de dames en heren ontwerpers hun best gedaan. Alleen al het sportieve stuur is de moeite van het bestuderen waard. 

Als het design de aanzet is voor wat we onderhuids van de Lexus LF-SA mogen verwachten dan mag het premiummerk de conceptcar zo snel mogelijk wereldkundig maken. Uiterlijk dinsdag aanstaande is het zover, op de autosalon van Genève.