Aston Martin Lagonda Taraf

Was de supersedan Lagonda Taraf eerst alleen leverbaar in het Midden-Oosten, nu biedt Aston Martin deze ook in Europa aan. 

Lezers die meer dan een half miljoen euro - exclusief belastingen - neer kunnen tellen voor een auto, opgelet: Aston Martin biedt de Lagonda Taraf voortaan ook aan in Europa. 'Taraf' betekent zoiets als 'super de luxe' en qua uitrusting en prestaties concurreert de Lagonda dan ook met bijvoorbeeld limousines als de Rolls-Royce Phantom. 

De auto wordt gebouwd op het flexibele VH-platform waarop ook de Aston Martin DB9 en Rapide staan. De bodypanelen zijn van koolstofvezel. Onder de motorkap ligt een 6,0 liter V12-motor. Tegelijk met de Europese introductie zal de vierdeurs sedan verkrijgbaar worden met een stuur aan de linkerzijde. 

Vanwege het zeer hoge individualiserings-niveau blijven de prijzen vertrouwelijk

De Lagonda Taraf wordt met de hand gebouwd. Dat gebeurt in de Aston-fabriek in Gaydon, waar eerder de One-77 in elkaar werd gezet. Klanten kunnen de wagen bestellen via het VIP-verkoopprogramma, waarna ze de Lagonda personaliseren met hulp van Q by Aston Martin. 'Vanwege het zeer hoge individualiseringsniveau blijven de prijzen vertrouwelijk', aldus het Britse merk. Het aantal te bouwen Lagonda-modellen blijft maximaal tweehonderd stuks.