Infiniti heeft aan de vooravond van de autosalon van Genève de QX30 Concept onthuld. Het productiemodel volgt aan het einde van het jaar, dus deze concept car is bijna productierijp.

Infiniti staat aan de vooravond van een productoffensief in het compacte segment. Eerst komt de Q30 hatchback in het najaar, gevolgd door de QX30 cross-over, die tijdens een speciaal evenement in Genève is onthuld in conceptvorm.

Laten we beginnen met vast te stellen dat de QX30 een zeer geslaagd ontwerp heeft: goede proporties, fraaie lijnen, een eigentijds front en een sportief ogende achterkant. De reacties zijn direct na de onthulling van het model unaniem positief.

De woordvoerder van het merk is blij met de compacte modellen die eraan komen: "Die zijn zeer belangrijk voor Infiniti in Europa. Met deze auto’s moet het merk groot en bekend gaan worden." De concept car is 95 procent productieklaar. Details over het productiemodel hebben we ook al: er komt in ieder geval een zuinige 1.5 dieselmotor beschikbaar en er staan voor- en vierwiel aangedreven versies in de planning. Een zeventraps automaat wordt optioneel. Die zit in de QX30 Concept al gemonteerd, in combinatie met een 2.0 turbomotor.

Infiniti kondigt tijdens de presentatie van de QX30 Concept ook aan dat de Q60 Concept (vanaf foto 18) over een precies een jaar als productiemodel wordt onthuld. Die auto moet meer een ambassadeursfunctie voor het merk gaan vervullen dan dat er grote aantallen van verkocht gaan worden. Daarvoor de zijn de Q30 en XQ30.