Sportiever, dynamischer en zelfs meer premium. Kia gaat de komende jaren een iets andere koers varen en de Sportspace Concept laat dat zien.

Bij Kia durven ze het woord premium in de mond te nemen. De Sportspace Concept die het merk in Genève voor het eerst aan de pers toont tijdens een preview-avond laat zien dat Kia de komende jaren een nieuwe richting op gaat.

"Kia gaat zich meer onderscheiden in de toekomst. Niet alleen ten opzichte van zustermerk Hyundai maar ook van andere merken. De Sportspace laat zien dat Kia echt de sportieve kant op wil en zelfs meer richting de premiumhoek schuift", aldus de woordvoerster van het merk. De Sportspace is een bijzondere auto, want het is geen hatchback en geen stationwagon, maar hij heeft wel een zeer ruime kofferbak. De Sportspace komt zeer waarschijnlijk in deze vorm op de markt, maar eerst verschijnt de nieuwe Optima sedan later dit jaar. Die wordt dan in 2016 gevolgd door een variant die van deze Sportspace is afgeleid.

Toch wil Kia op de autosalon van Genève, die later deze week open gaat voor het grote publiek, eerst de reacties peilen. Als dat wordt gezegd dan weet je eigenlijk al hoe laat het is: deze auto gaat er gewoon komen, want het publiek kan niet anders dan enthousiast zijn over dit concept.