Subaru heeft als belangrijke primeur op de autosalon van Genève de Levorg. Deze stationwagon komt in het najaar op de markt in Nederland.

Een heel nieuw model van Subaru. We maken op de beursvloer in Genève kennis met de Levorg, een sportief gelijnd model dat een beetje tussen de segmenten invalt. De carrosserievorm houdt het midden tussen een hatchback en een stationwagon, iets wat ook aan de bagageruimte is te zien. Die is groter dan die van bijvoorbeeld een Volkswagen Golf, maar kleiner dan die van de Golf Variant. In dat opzicht is de Levorg een unieke auto. De woordvoerder van het merk houdt het op een lifestyle combi.

Liever veilig onderweg met een iets hoger brandstofverbruik dan schoon in de boom

De bekende Subaru-kenmerken zijn weer aanwezig: vierwielaandrijving en een boxermotor. Die motor is zelfs helemaal nieuw, een 1.6 DIT benzinekrachtbron die speciaal voor de Europese versie is ontwikkeld. "Subaru kiest ervoor om de auto standaard uit rusten met vierwielaandrijving. Dat is een veiligheidskwestie. Liever veilig onderweg met een iets hoger brandstofverbruik dan schoon in de boom", aldus de woordvoerder van het merk.

Binnenin treffen we een keurig afgewerkt dashboard aan, dat een sportief gevoel oproept. Er is voldoende interieurruimte en op multimediagebied is de Levorg helemaal bij.

Over prijzen wil en kan de woordvoerder nog niets melden, die worden pas aan het eind van de zomer bekendgemaakt, voordat de auto in het najaar in de showrooms verschijnt. De Levorg wordt in ieder geval onder de Outback gepositioneerd - die vanaf 38.995 euro verkrijgbaar is.