Iedereen die een Skoda Superb bezit weet dat het een zeer ruime auto is. Het nieuwe model overtreft de oude Superb en alle andere auto’s in zijn segment qua ruimte, lachend.

Achterin de nieuwe Skoda Superb zit je als een vorst. De auto biedt ongekend veel ruimte, vooral voor je benen. De Superb biedt achterin meer plaats dan alle andere auto's in zijn segment en dat daarboven. Als we de kofferbak openen dan openbaart zich een enorme laadruimte. Een leuk weetje voor de Zwitsers: er passen 5.300 repen Toblerone-chocola in de Superb. Het is duidelijk: wie de meeste centimeters binnenruimte voor zijn geld wil hebben, moet een Skoda Superb kopen.

Het design van de nieuwe Superb wordt door de PR-dame van het merk omschreven als 'herkenbaar zonder hetzelfde te zijn als de andere Skoda-modellen'. "De nieuwe neus, een dikke grille, de Superb is een echte Skoda. En niet zomaar een, dit is ons vlaggenschip", vervolgt ze.

Behalve dat het interieur ruim is ziet het er verzorgd uit, is het zeer goed afgewerkt en opgebouwd uit hoogwaardige materialen. De woordvoerster wil het woord 'premium' niet in de mond nemen, maar de Skoda opereert op het niveau van zijn broer Volkswagen Passat.

We krijgen verder nog een kijkje in de planning van de nieuwe Superb. De Combi wordt in mei of juni onthuld en komt in september op de markt. Een plug-in hybride verschijnt 'binnen de levenscyclus' van de nieuwe Superb, reken op 2017 of 2018. Prijzen van de nieuwe Superb zijn nog niet bekend, maar 'liggen op het niveau van die van het uitgaande model'. Dat betekent een vanafprijs die zo rond de 28.000 euro ligt.