Drie grote primeurs van Audi op de autosalon van Genève maken dat we dit merk natuurlijk niet over kunnen slaan. We brengen je de eerste indruk, nieuwste informatie en natuurlijk beelden vanaf de beursvloer.

Audi is prominent aanwezig op de autosalon van Genève. Op de enorme stand prijken drie belangrijke primeurs: de nieuwe R8, de Prologue Concept en de Q7 e-tron. Bij die laatste draait het natuurlijk om de plug-in hybridetechniek, de auto is in Nederland vooral interessant vanwege zijn 7 procent bijtelling. Hij komt later dit jaar op de markt en heeft een systeemvermogen van 373 pk.

Snel door naar het meest spectaculaire nieuwtje van Audi: de nieuwe R8. Het nieuwe model is wat gepolijster vormgegeven dan de uitgaande R8, maar maakt desondanks veel indruk. Vooral de voorkant met fraaie, gewelfde grille die bijna over de grond schraapt geeft de R8 een aanzienlijk moderner aanzien. Ook de brede, lage achterkant zorgt voor een spierballenuitstraling. In het interieur zit je laag en geborgen en kijk je uit over een zeer sportief vormgegeven dashboard, met diverse 'zwevende' delen, zoals de knoppen voor de klimaatregeling en die aan het stuur.

Naast de R8 staat de Prologue Avant opgesteld. Deze auto stond al eens eerder op een autoshow, maar dan in coupévorm. De Avant is misschien wel nóg mooier. Zeer herkenbaar Audi, maar dan wat spannender vormgegeven. Het studiemodel is de leidraad voor de vormgeving van toekomstige Audi-modellen. Op de beursvloer leren we dat er geen directe plannen zijn voor een productiemodel dat van deze Avant is afgeleid.