Qoros 3 City SUV

Het Chinese merk Qoros komt met goed en slecht nieuws. Het merk kondigt nieuwe modellen aan, alsook alternatieve aandrijflijnen. Het slechte nieuws is dat de marktintroductie van Qoros in Nederland is uitgesteld.

Het Chinese merk Qoros staat wederom met een grote stand op de autosalon van Genève. Daar kondigde de nieuwe topman van het merk, Phil Murtaugh, aan dat er nieuwe modellen van Qoros aan zitten te komen. Op dit moment heeft Qoros een assortiment dat bestaat uit de 3 Hatch, 3 Sedan en 3 City SUV (foto). Een stationwagon van de compacte middenklasser volgt ook nog. De nieuwe modellen zullen in het compacte segment komen, maar ook wil Qoros nieuwe nichesegmenten gaan aanboren met zijn modellen. De nieuwe auto's krijgen naast brandstofmotoren hybride aandrijflijnen en zelfs geheel elektrische.  

De topman had ook minder goed nieuws voor Nederlandse consumenten die wachten op de introductie van het Chinese merk. Die is namelijk opnieuw uitgesteld. Qoros komt niet eerder dan eind 2016, begin 2017 naar West-Europa. In Oost-Europa breidt het merk de komende anderhalf jaar wel uit.

Murtaugh wijst erop dat het opbouwen van een nieuw merk een enorme klus is. Daarom zal de expansie in Europa stap voor stap gebeuren.