De verbeteringen waren al aangekondigd, nu is de opgefriste Ford EcoSport officieel. Op de autosalon van Genève is de SUV te bewonderen in de sportieve S-outfit.

Om de Ford EcoSport beter aan te laten sluiten op de Europese vraag heeft Ford de compacte SUV een upgrade gegeven. Verbeteringen zijn doorgevoerd in de rijdynamiek (veren, dempers, stuurinrichting, ESP, et cetera), schakelmomenten en isolatie (minder geluid, trillingen). Tegelijk zijn de motoren gereedgemaakt voor de Euro 6.1-emissienorm, waarbij de dieselmotor 5 pk extra heeft gekregen. 

Onder de uiterlijke wijzigingen is de meest opvallende dat het reservewiel achterop niet langer standaard is; in plaats daarvan levert Ford nu een noodkit. In de auto heeft de handrem een bereikbaarder plek gekregen. Het instrumentenpaneel heeft een nieuw ontwerp en is voortaan te dimmen. Een 4 inch kleurenscherm is toegevoegd. De EcoSport in Titanium-uitrusting wordt voortaan voorzien van gedeeltelijk lederen stoelen. 

De vernieuwde Ford EcoSport wordt vanaf juni geleverd. Of de prijs wordt aangepast moeten we nog even afwachten. Ook de optielijst is uitgebreid. Zo kun je voortaan privacy glass bijbestellen, of het Winter Pack met verwarmbare voorruit, spiegels en voorstoelen. 

Eind dit jaar verschijnt een sportief aangeklede uitvoering van de SUV, die de naam EcoSport S draagt. Daarin zijn alle wijzigingen geïntegreerd. Momenteel is de Ford EcoSport S te zien op de autosalon van Genève. Je herkent 'em aan de Deep Impact Blue-lakkleur met zwart dak en zwarte spiegelkappen. De auto staat op unieke 17 inch lichtmetalen wielen. Ook is de S voorzien van een sportieve diffusor achter en privacy glass.