Audi Prologue Concept

Audi onthult later dit jaar een nieuwe generatie van de A4. Dat model wordt tot 100 kilogram lichter dan de huidige.

Op de autoshow van Frankfurt in september onthult Audi de nieuwe A4. De eerste informatie over die auto druppelt nu naar buiten. De nieuwe A4 wordt tot 100 kilogram lichter. Hierdoor verbeteren de rij-eigenschappen en het brandstofverbruik. De nieuwe A4 deelt niet zijn bodemplaat met de Volkswagen Passat, maar maakt gebruik van het MLB-Evo platform voor grotere Audi-modellen.

Over de motoren is ook al het een en ander bekend. De nieuwe A4 krijgt de beschikking over meer dan 10 brandstofmotoren met vermogens van 120 tot 272 pk. Niet alle motoren zijn direct bij de verkoopstart begin 2016 beschikbaar. Er staan ook twee hybridevarianten op stapel, een met stekker en een dieselmotor en een gewone hybride met benzinemotor. Met name die eerste is interessant voor Nederland, want die zal met een CO2-uitstoot van minder dan 50 g/km in aanmerking komen voor een gunstig bijtellingstarief (in 2016 15 procent). De A4 profiteert ook van de komst van een nieuwe, negentraps automatische versnellingsbak.

De A4 is de eerste Audi met een nieuwe designtaal, die door Audi werd aangekondigd met de Prologue Concept (foto). De nieuwe A4 zal eind augustus of begin september worden onthuld, om half september zijn werelddebuut te maken op de autoshow van Frankfurt.