De prijs van de Porsche 911 GT3 RS is bekend: 248.600 euro. De auto is per direct te bestellen en wordt vanaf juni geleverd.

De Porsche 911 GT3 RS heeft een prijs: 248.600 euro. Dat is ruim 50.000 euro meer dan de 911 GT3 kost, maar de RS is dan ook een heel andere auto. De GT3 RS is een circuitauto die ook op de openbare weg mag.

De motorkap en bagageklep zijn gemaakt voor koolstofvezel, het dak van magnesium en de zijruiten van polycarbonaat. De spoilers zorgen voor een flinke dosis downforce, kuipstoelen houden je op het circuit op je plek en de rolbeugel biedt bescherming in geval van een koprol. De GT3 RS is verder uitgerust met een zespuntsgordel, een brandblusser en voorbereiding voor een noodknop die de elektriciteit uitschakelt. Ook standaard: de Pit Speed-knop, waarmee de maximum snelheid voor in de pitstraat is in te stellen.

De GT3 RS heeft een zescilinder boxermotor met 500 pk, dat is 24 pk meer dan de GT3 heeft. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in 3,3 seconden. De GT3 RS is verder helemaal gestript, alle ‘overbodige’ zaken zijn overboord gegooid om het gewicht zo laag mogelijk te houden.

Porsche biedt de 911 GT3 RS aan in vier kleuren, naast het oranje dat je op de foto’s ziet is er wit, zilver en paars.